El Gremi de Llibreters de Catalunya afronta amb optimisme el Sant Jordi d'aquest any perquè caurà en dia laborable després de dos anys de fer-ho en cap de setmana. Segons van explicar ahir en roda de premsa, el gremi espera que les vendes s'accentuïn el divendres, dissabte i diumenge anteriors a la Diada i estima repetir els resultats de l'any passat, una facturació de 21,80 MEUR i un creixement del 4% respecte al 2016.

«No tindrà res a veure la política amb el dia de Sant Jordi perquè és una festa de tots», va afirmar la presidenta del Gremi de Llibreters de Catalunya, la gironina Maria Carme Ferrer.

Fruit d'un acord amb l'Ajuntament de Barcelona, a la ciutat s'incorporaran nous espais per facilitar el passeig entre parades i es descongestionaran zones saturades. En concret, s'incorporarà com a «connector» el carrer Consell de Cent en el tram comprès entre Passeig de Gràcia, Rambla de Catalunya i Balmes.

«Podem tenir un Sant Jordi espectacular si el temps acompanya», va celebrar Ferrer. Segons va dir, «el que menys ens importa són els llibres més venuts, que representen un 5% del total. Ens interessen els títols més enllà de la desena posició que són els que recomanem els llibreters o els que els clients escullen», va manifestar.

Tant la presidenta del Gremi com el responsable de la Cambra del Llibre de Catalunya, Patrici Tixis, van recordar que els dos darrers anys han estat «els millors».

De nou, es mantindrà un descompte del 10% en llibres el dia de Sant Jordi i del 5% els dies previs.

Tixis va explicar que en l'última temporada s'han percebut un augment de les vendes en temàtiques al voltant del procés sobiranista, el thriller, la novel·la negra i el feminisme. «Des de l'octubre s'han venut molts volums sobre Catalunya. Primer sobre Puigdemont i després sobre l'1-O. Tot i això, no crec que aquest tipus de llibres siguin els més venuts de Sant Jordi», va opinar Carme Ferrer.

«La novel·la negra ha registrat un augment de lectors i s'està consolidant al costat dels grans fenomens», va manifestar Tixis.