El Festival Strenes comença avui el seu últim cap de setmana que, amb el pont, comptarà amb activitats fins dilluns, amb concerts de diversos artistes als punts del Festival (les Escales de la Catedral i l'Auditori de Girona), que comptaran també amb un espectacle familiar.

Paula Valls actua avui a l'Auditori, amb un estil musical que barreja el soul, el jazz i la música negra en general. Després d'haver realitzat diversos concerts arreu del país pel seu primer treball Black and White, Valls arriba al Festival Strenes per presentar el seu nou treball per primera vegada. Aquest nou treball de la jove cantant ha estat produït per David Soler i es tracta «d'un àlbum molt més intimista i on els silencis també parlen».

Demà arriba el torn de José Gómez Romero, també conegut com Dyango. El llegendari artista, amb més de 55 discos d'or i 40 de platí, arriba als 78 anys a l'Strenes per fer un concert únic al territori català, en un parèntesi de la seva gira americana.

Ramon Mirabet també té el seu espai a l'edició d'enguany de l'Strenes. Després que la seva última gira hagi estat seguida per més de 140.000 persones en més de 90 escenaris repartits entre sales, teatres, festivals de la talla de l'Arenal Sound o els Jardins de Cap Roig, l'artista ha escollit el festival per presentar en primícia el seu últim treball.

«La veu trencada de Ramon Mirabet, amb matisos que dibuixen un univers forjat per molts quilòmetres de vivències, es podrà veure al magestuós escenari de les Escales de la Catedral», diuen des del mateix festival.

La formació Mostassa actuarà també dissabte en aquest mateix escenari, just després de Ramon Mirabet. El grup té com a carta de presentació El que vam ser, un disc que va veure la llum a finals de l'any passat. Mostassa té un estil «diferent i original», amb una poètica clara i directa que explica «el sentit de la victòria i la derrota».

El Festival Strenes no es vol oblidar tampoc del seu públic infantil. Per aquest motiu, es vol donar una opció «de qualitat» amb El Pot Petit, que, amb més de 12.000 discs venuts, s'ha convertit en un dels grups amb més seguidors del territori català.

L'encarregat de tancar l'edició d'enguany serà Joan Dausà, presentant el seu últim treball Ara som gegants. El concert ha aconseguit generar una expectació que des del festival han considerat sorprenent, esgotant-se les entrades amb només 15 hores. Dausà ha esdevingut «un projecte sòlid» gràcies a directes com el doble concert al Palau de la Música.