L'Associació de Mitjans d'Informació (AMI) fa un balanç positiu del seu primer any d'activitat després de la refundació d'AEDE en AMI. L'entrada de nous socis i els nous projectes i acords posats en marxa, són algunes de les fites que l'Associació ha repassat en el transcurs de l'assemblea general celebrada a la Biblioteca Nacional, a Madrid.

El president de AMI, Javier Moll, va descartar que, al marge dels diferents suports i plataformes, als mitjans d'informació els uneix «allò substancial: el valor dels continguts, la recerca de l'excel·lència informativa, la defensa de la llibertat de premsa i l'esforç per trobar nous models de negoci que enforteixin la nostra posició en el nou paradigma digital de la comunicació».

Javier Moll va assegurar que «el futur passa per impulsar models de subscripció sobre la base de continguts de qualitat», i va destacar la implicació dels presidents executius i consellers delegats de les empreses associades a la nova AMI, tant a la Junta Directiva com a la nova Comissió Executiva.

Va posar en relleu, a més, el treball que realitzen els comitès tècnics de l'associació -en què participen més d'un centenar d'alts directius de mitjans informatius- i la capacitat d'interlocució que AMI ha demostrat amb sindicats, institucions i empreses.

L'Associació de Mitjans d'Informació va fer pública la incorporació del grup de Spainmedia, Radio Blanca i el Diari ARA com a nous membres de ple dret de l'entitat.