04 de juliol de 2018
04.07.2018

El Museu dels Sants d'Olot mostra la part desconeguda dels tallers religiosos

S'ha renovat la primera planta on s'exposen unes 250 peces, algunes inèdites procedents de col·leccions privades o del fons del Museu de la Garrotxa

04.07.2018 | 13:01
La reproduccó d´un cor en primer pla en una de les sales reformades del Museu dels Sants d´Olot.

El Museu dels Sants ha tret a la llum la part més desconeguda dels tallers religiosos amb peces d'art profà o models anatòmics. La producció dels tallers de sants d'Olot va molt més enllà de la imatgeria religiosa i inclou un ampli ventall de peces fins ara poc conegudes per al públic. Això és precisament el que s'ha proposat explicar el Museu dels Sants de la ciutat amb la renovació de la primera planta.

Entre els exemples dels productes que han fabricat aquests tallers al llarg de la seva història són figures de jugadors, Madames de Pompadour, toreros com Manolete, models d'anatòmics o retrats polítics. Aquesta diversificació respon a l'evolució de la societat i també a la necessitat de buscar nous mercats amb altres línies de negoci. L'espai expositiu inclou unes 250 peces de tres àmbits diferents, com ara l'art religiós, l'art profà i un àmbit social. Entre els objectes mai vistos fins ara destaca un model francès d'una Puríssima, un panell amb els tres Reis d'inicis del segle XX i El Calvari de Ramon Amadeu procedent de la casa pairal de Vayreda. La inauguració del nou espai serà el pròxim divendres.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

Cartellera a Girona

Tots els cinemes de Girona

Tots els cinemes de Girona

Consulta la cartellera a Girona, Salt, Olot, Ripoll, Platja d'Aro i Salt. Tot el cinema de Girona