El col·lectiu feminista "Dones i Cultura", format per més de 800 professionals del sector cultural, ha exigit el cessament de Lluís Pasqual al capdavant del Teatre Lliure en entendre que s'ha "excedit" en les seves funcions i per "pràctiques abusives contràries als drets laborals més bàsics".

El teatre públic barceloní no s'ha volgut pronunciar al respecte en entendre que la denúncia procedeix d'un col·lectiu anònim.

En un manifest que han donat a conèixer a Twitter, els integrants del col·lectiu asseveren que "mai" ha estat un secret que "Lluís Pasqual se sobrepassava i excedia en les seves funcions com a director del Teatre Lliure", i agreguen que "tothom coneixia les seves maneres de fer despòtiques i de maltractaments".

No obstant això, no va ser fins fa uns dies quan l'actriu Andrea Ros, a través de Facebook, va denunciar l'"abús de poder, la tirania, la falta de respecte i la injustícia" en la seva experiència personal amb Pasqual mentre va formar part de la Kompanyia Lliure durant dos anys en les representacions d'"El Rei Lear".

Per al col·lectiu "Dones i Cultura", "les denúncies sobre el tracte vexatori que el director Lluís Pasqual dóna de manera sistemàtica a les seves treballadores i treballadors, han estat una constant en els espais de trobada i treball del col·lectiu".

Recorden, d'una altra banda, que la direcció del teatre barceloní és escollida pel Patronat de la Fundació Teatre Lliure, format per l'Institut de Cultura de Barcelona, el departament de Cultura, la Diputació, l'Institut Nacional d'Arts Escèniques i Musicals (INAEM) del Ministeri de Cultura, personalitats del món de la cultura i entitats culturals.