La Bisbal d'Empordà va acollir durant tot el dissabte (i amb pròrroga fins diumenge) la segona jornada de la XXIII Fira del Circ al Carrer. Els seus carrers i places es van omplir de gent, fins arribar a les 30.000 persones per gaudir del funambulisme magnètic, madur i precís de Piere Deaux, l'originalitat lúdica de Les Mains en lair, o la passió salvatge de Furieuse Tendresse de Cirque Exalté.

El programa d'actuacions va ser molt ampli i el nivell molt professional, ja que la fira va comptar amb una setantena de funcions, una trentena de companyies (nacionals i internacionals), i amb una marcada aposta pel circ contemporani -sense desmarcar-se a les propostes de circ de carrer a les quals estem acostumats-. En aquest sentit, l'organització es va mostrar molt satisfeta del desenvolupament de la jornada i va voler apuntar que el repartiment de nous espais va provocar finalment una millora en la visibilitat dels espectacles.

En aquesta 23a edició, va destacar la notable participació de companyies espanyoles i franceses, que enguany són la nacionalitat internacional més nombrosa. Ara bé, prop de la meitat de les companyies que hi van actuar eren catalanes.

Circ contemporani, cabaret, trapezi, clown, aeri, diàbolo, malabars, màstil, música o tallers van ser algunes de les disciplines artístiques que conformen la programació d'enguany. Com és habitual, la gran majoria d'espectacles van ser gratuïts. Una petita part era de pagament, i va servir per recollir fons econòmics que van ajudar a finançar l'esdeveniment popular.

L'edició d'enguany va comptar amb noms com Cirque Exalté que, procedent de França, va presentar el seu espectacle Furieuse Tendresse: un esclat d'acrobàcies intenses que celebraven la llibertat amb un fons de música rock -partint del Horses de Patti Smith- i cercant el límit i la bellesa espontània de l'imprevist i flirtejant amb el risc.

També va ser d'allò més destacable la funció de Collectif La Basse Cour, que amb el frenètic Le doux suplice de la planche van delectar el públic amb una fantasiosa acrobàcia a tres bandes i amb una bàscula de fusta com a protagonista. L'Ateneu Popular 9 Barris va interpretar Garbuix, un espectacle lúdic i enèrgic, de to poètic i surrealista: perxa xinesa, verticals, equilibris, trapezi, bicicleta acrobàtica clown i humor.

Per una altra banda, el públic va gaudir de l'espectacle visual, poètic i integrador Mur de la (CIA) que va cloure la XXIII Fira de Circ al Carrer en el tradicional tancament de diumenge a la plaça del Castell.

La Fira del Circ al Carrer es celebra durant el tercer cap de setmana de juliol. Significa un punt de trobada entre artistes i companyies, programadors i públic. En aquesta 23a edició, La Bisbal d'Empordà va apostar per la ceació contemporània com a principal protagonista.