Disney ha anunciat el començament del rodatge de Mulan, la pel·lícula d'acció real basada en la cinta d'animació del 1998, i ho ha fet publicant la seva primera imatge, en la qual apareix l'actriu Liu Yifei caracteritzada com la protagonista.

Yifei, que apareix amb un quimono vermell i portant una katana, va ser triada per al paper principal després d'una intensa recerca que va durar un any. Mulan, filla d'un condecorat guerrer, es disfressa d'home per lluitar contra els invasors del nord que ataquen la Xina.

Quan l'Emperador publica un decret segons el qual un home de cada família ha de servir a l'Exèrcit Imperial, ella decideix prendre el lloc del seu pare malalt sota el nom de Hua Jun, convertint-se en un dels guerrers més famosos de la Xina.

El film, dirigit per Niki Caro (En terra d'homes), està basat en el poema narratiu 'La balada de Mulan', un dels contes populars més famosos de la Xina, que fins i tot forma part del pla d'estudis a les escoles del gegant asiàtic.

A més de la imatge oficial, la directora va compartir a través d'Instagram una altra imatge del rodatge, en la qual es podia veure a l'actriu protagonista davant d'un croma verd. Al costat de la foto, Caro va afegir el hashtag '#reflections', títol d'una de les cançons de la versió animada de 1998.

L'estrena de Mulan està prevista per al 27 de març del 2020.