Temporada Alta arrenca dissabte amb un homenatge al gremi de les infermeres. Lleugeresa i altres cançons és el monòleg d'una professional de la sanitat que a través del pensament filosòfic acaba descobrint que el que li agrada és cantar.

Aida Oset interpreta una infermera sense feina que reflexiona sobre «la dualitat que tots tenim». Oset reconeix que aquesta proposta és «el repte més important» que se li ha plantejat a la seva carrera. I és que l'obra permet combinar la faceta artística amb la musical.

«És un text fet a mida», reconeix Oset. Lleugeresa i altres cançons s'estrena dissabte a dos quarts de nou del vespre a la sala La Planeta de Girona i permetrà veure el debut com a director d'Ivan Benet, que ja ha visitat en diverses ocasions el festival com a actor.

«Tenia ganes de fer visible l'ofici d'infermera, però també volia mostrar tots aquells que tenen altres vocacions i acaben fent el salt», explica el director Ivan Benet.

Es tracta d'un text escrit des de zero que Benet ha cosit amb Víctor Borràs, i on Lipovetsky ha pres una «rellevància cabdal». Gilles Lipovetsky és un sociòleg francès, molt conegut per analitzar el­­ postmodernisme i l'hipermodernisme. De fet, el nom de l'obra pretén traslladar la «lleugeresa dels textos» del filòsof.

«Volíem explicar aquest món poc profund, flotant, lleuger i efervescent de Lipovetsky, que és una mica l'època en què estem vivint nosaltres», ha assenyalat Benet.

Lleugeresa i altres cançons és un monòleg d'una hora interpretat per l'actriu i compositora Aida Oset.

L'actriu s'acompanya durant el monòleg d'una taula de mescles electrònica i una guitarra. Oset assegura que quan li van presentar el projecte «li va fer respecte». «Un monòleg d'una hora sembla molt més gran al principi que quan hi comences a treballar», destaca.

Inauguració oficial

La nova edició de Temporada Alta celebrarà demà la inauguració oficial al Teatre Municipal de Girona amb l´espectacle Isabella´s room, estrenat l´any 2004.

El festival ha programat avui al Teatre de Palafrugell El color de la llum, de Ferran Joanmiquel. D´altra banda, el Teatre de Salt acollirà Las tribulaciones de Virginia. La sala La Planeta de Girona serà l´escenari també de No m´oblideu mai, de Llàtzer Garcia, mentre que l´Auditori Narcís Masferrer de Sant Feliu de Guíxols acollirà diumenge Un cop l´any.