Vuit mesos després de la mort del fotoperiodista gironí Pep Iglésias, el centre de la imatge INSPAI de la Diputació de Girona presenta per primera vegada les fotografies més representatives del seu fons, de més de 140.000 fotografies, que custodia des del 2017. La difusió del fons d´Iglésias es fa amb dos projectes: una exposició retrospectiva i un llibre, el nou volum de la col·lecció Quaderns de Fotografia.

La Casa de Cultura de Girona acollirà l´exposició que el mateix Pep Iglésias, en el moment de començar-la a organitzar, va decidir titular Anacronismes, 1978-2009. La mostra dona una imatge de la seva faceta de fotoperiodista i també ofereix una visió personal, la de ciutadà gironí fortament vinculat a la ciutat que el va veure néixer. Iglésias va treballar una bona colla d´anys al Diari de Girona.

Són un total de 124 fotografies de diferents formats, en blanc i negre i en color, que fan un repàs al conjunt del fons. Els organitzadors consideren que les seves imatges «són el testimoni gràfic de l´evolució en el món de la fotografia dels darrers setanta anys, i el seu llegat és un referent imprescindible per al fotoperiodisme de premsa local i de la fotografia freelance».

Amb el mateix nom, Anacronismes, 1978-2009 és un llibre dedicat a Pep Iglésias amb textos institucionals i personals firmats per Eudald Camps, Imma Merino o Eva Vàzquez. Una segona part conté unes quatre-centes imatges del seu fons fotogràfic.

La presentació de tot plegat serà el proper dimarts, 16 d´octubre, a les 19 h, a la sala d´exposicions de la Casa de Cultura, en un acte públic amb la participació de Daniel Gluckmann, fotògraf i director a Espanya i Portugal de Getty Images. L´exposició viatjarà arreu de les comarques.