El Simposi Carles Fages de Climent se celebrarà dijous vinent a la seu de l'Institut d'Estudis Catalans (IEC), organitzat pel mateix IEC, la Càtedra de Patrimoni Literari Maria Àngels Anglada-Carles Fages de Climent de la Universitat de Girona i la Institució de les Lletres Catalanes.

El Simposi inclourà diferents ponències de Mariàngela Vilallonga, Enric Pujol, Jordi Canet, Anna Teixidor, Nil Ventós o Jaume Guillamet, entre d'altres. La jornada acabarà amb la lectura dramatitzada de Les bruixes de Llers, a càrrec de l'Aula de Teatre de la Universitat de Girona.

Carles Fages de Climent (Figueres, 1902-1968), poeta, narrador, dramaturg, articulista i traductor empordanès, és un dels actius de les lletres catalanes que «encara necessita ser reivindicat per la seva qualitat, malauradament poc coneguda i reconeguda», segons afirmen els organitzadors. Home de múltiples interessos, va cultivar des de la poesia fins al teatre. És autor d'una obra influenciada per Eugeni d'Ors i els noucentistes.