El Museu de l'Empordà de Figueres ha programat per l'any vinent sis exposicions. Tres es podran veure a la seu principal del Museu a la Rambla de Figueres i tres a la Casa Empordà.

El tret de sortida d'aquesta programació serà el dia 25 de gener, a la seu del Museu, quan s'inaugurarà la mostra Noves adquisicions (2015-2018), que vol visualitzar les peces que han passat a formar part de la col·lecció del Museu els últims tres anys.

Serà just l'endemà, i a la Casa Empordà, quan s'obrirà al públic Ésser expropiat. Un projecte d'Íngrid Guardiola, Jordi Mitjà i Jon Uriarte comissariat per Vicenç Altaió, Ignasi López, Sergi Opisso i Román Yñán que mostrarà un treball de camp fet, en un inici, a la zona de Sant Climent Sescebes, que va atraure els artistes per l'imaginari bèl·lic que concentrava la base militar.

Amb motiu de les Fires i Festes de la Santa Creu el Museu presentarà El país dels cuiners. De Ca la Teta al Bulli, un projecte expositiu que relaciona un territori empordanès. I també per Santa Creu, a la Casa Empordà, es podran veure les obres de joves creadors de set països europeus gràcies al projecte biennal Jove Creació Europea en la qual Figueres hi participa des de l'any 2013.

També a la Casa Empordà, el 6 de juliol, es podrà veure l'exposició de creació contemporània Empordoneses, que aquest any arriba a la seva desena edició. I tancarà la programació del 2019 al Museu la primera d'una sèrie d'exposicions que aposten pel talent jove empordanès.