11 de desembre de 2018
11.12.2018
Diari de Girona

Cristina Clemente guanya la final del VIII Torneig de Dramatúrgia Catalana

L'autora s'ha imposat a Marta Aran que, amb el text 'Puzles', ha quedat finalista

11.12.2018 | 13:13
Cristina Clemente guanya la final del VIII Torneig de Dramatúrgia Catalana

Cristina Clemente ha estat la guanyadora de la final del VIII Torneig de Dramatúrgia Catalana, que s'ha celebrat aquest dilluns 10 en el marc del Festival Temporada Alta. Clemente s'ha imposat a Marta Aran amb el seu relat 'M'he posat les ulleres de mirar carregadors', un text que els impulsors de la iniciativa defineixen com a "irònic sobre la lluita feminista" amb un diàleg entre carregadors i telèfons mòbils que discuteixen qui fa la tasca més important. Arribaran a la conclusió que un no pot existir sense l'altre. David Verdaguer i Júlia Truyol han estat els encarregats d'interpretar el text d'Aran. La guanyadora s'endú un sopar al Celler de Can Roca. D'altra banda, la finalista, Marta Aran, havia presentat el text 'Puzles'.

La final s'ha disputat després de quatre combats i dues semifinals on vuit dramaturgs han presentat, amb una lectura dramatitzada, els seus textos breus, d'un màxim de 40 minuts. Cada sessió del torneig ha enfrontat dos autors, el guanyador dels quals ha estat decidit pel públic. La mateixa tarda del torneig, els dramaturgs escollits descobreixen quins actors o actrius interpretaran els texts.

El VIII Torneig de Dramatúrgia s'emmarca dins la programació de dramatúrgia catalana del festival Temporada Alta, que presenta produccions i coproduccions d'autors catalans, estrenes de nous textos i projectes que potencien la dramatúrgia contemporània i la nova creació.

Fins al moment el torneig ha generat obres com 'El Crèdit', de Jordi Galceran; 'Smiley', de Guillem Clúa, estrenada a Barcelona, Madrid i Londres entre altres; 'Losers', de Marta Buchaca; 'Red Pontiac', de Pere Riera, protagonitzada als escenaris catalans per Míriam Iscla i Cristina Cervià, i 'La nostra champions particular', de Cristina Clemente.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

Cartellera a Girona

Tots els cinemes de Girona

Tots els cinemes de Girona

Consulta la cartellera a Girona, Salt, Olot, Ripoll, Platja d'Aro i Salt. Tot el cinema de Girona