15 de gener de 2019
15.01.2019
Diari de Girona

El Festival de Peralada desembarcarà a Oman amb la seva «Madama Butterfly»

Joan Anton Rechi va ambientar l'òpera de Puccini al Nagasaki de la Segona Guerra Mundial

15.01.2019 | 00:06
Ermonela Jaho actua a Peralada l'estiu de 2017.

El Festival de Peralada desembarcarà aquest pròxim dijous a Oman, on ha estat convidat per la Royal Opera House de Masqat a representar el muntatge Madama Butterfly, coproduït pel festival gironí i per la companyia alemanya Deutsche Oper am Rhein de Düsseldorf-Duisburg.

La tragèdia japonesa de Giacomo Puccini, que repetirà a la capital omanita dissabte, es va estrenar el 4 de febrer del 2017 a Duisburg. El 7 d'agost del mateix any es va representar al Festival de Peralada, on va ser peça destacada de la programació, i va passar posteriorment per Düsseldorf.

Madama Butterfly, dirigida per Joan Anton Rechi amb escenografia d'Alfons Flores i vestuari de Mercè Paloma, es convertirà en la primera producció operística espanyola que s'estrena a Oman.

La particularitat del muntatge és que Rechi va ambientar en la II Guerra Mundial la creació que Puccini va situar a la ciutat de Nagasaki. En aquesta ocasió, la soprano María José Siri ocuparà el paper de Cio-Cio-San, que, a Peralada, va encarnar Ermonela Jaho, mentre que Roberto Aronica serà el tinent Pinkerton, George Ganidze interpretarà el cònsol nord-americà Sharpless i Veronica Simeoni serà la criada Suzuki.

L'Orquestra Simfònica de Bilbao i les veus d'Intermezzo Cors a la Carta estaran sota les ordres del mestre italià Marco Armiliato.

El director del Festival de Peralada, Oriol Aguilà, ha destacat l'excepcionalitat de la invitació rebuda, que, al seu entendre, reafirma «la capacitat de producció en l'àmbit internacional» de la cita empordanesa, que es veu animada «a continuar aportant nous elements que enriqueixin el gènere». Les funcions estaren precedides per una conferència amb Rechi, informa l'organització.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

Cartellera a Girona

Tots els cinemes de Girona

Tots els cinemes de Girona

Consulta la cartellera a Girona, Salt, Olot, Ripoll, Platja d'Aro i Salt. Tot el cinema de Girona