Manel Joseph, que va ser cantant i impulsor de l'Orquestra Plateria, celebra «50 estius de carrera» amb un nou disc que es va presentar en un concert aquest diumenge al Casinet d'Hostafrancs, a Barcelona, dins del festival Barnasants.

Joseph commemora que fa 50 anys que canta amb un nou àlbum que posa de manifest els anys d'ofici musical i amb el qual el cantautor ha optat per una sonoritat gairebé acústica que acompanya la varietat d'estils que ha practicat des dels seus inicis.

50 estius (Discmedi-Blau) reuneix retrats d'una trajectòria que inclou especialment els 44 anys com a cantant i impulsor de l'Orquestra Plateria, amb la qual va publicar 14 àlbums.

Joseph, però, no oblida d'altres moments clau de la seva carrera com han estat la formació Dos + Un (amb els germans Jordi i Ia Clua), els temps viscuts amb Gato Pérez, amb qui va formar el grup El Gato y el Trilla, el seu treball amb Sisa en els àlbums Qualsevol nit pot sortir el sol i La Galeta Galàctica o el pas per l'orquestra Mirasol-Colors. També ha col·laborat amb Maria de Mar Bonet i Pau Riba i amb els cineastes Vicente Aranda i Ventura Pons.

El disc, que presenta set gravacions inèdites, conté cançons com Recordo el Gato (homenatge a Gato Pérez), No em val haver viscut (versió de Toti Soler) o L'ocellot del mal pèl (un viatge musical als 80).

En el concert, Joseph va estar acompanyat per Narcís Vidal a la guitarra, Emilio Rus al piano, Àngel Blázquez al baix i els cors, Quino Béjar a la percussió, Pep Torres al saxo i Paula Joseph també als cors.

50 estius vol ser un conjunt de retrats d'una trajectòria que inclou especialment els 44 anys com a cantant i impulsor de l'Orquestra Plateria. Aquest és el tercer disc en solitari de Joseph, que es defineix com un «ballautor», ja que aquest és l'esperit que l'ha acompanyat al llarg de la seva trajectòria.

«Tants anys fent música de ball, això no es perd», va declarar en la presentació de l'àlbum, en referència als discos que ha signat els darrers anys sota el seu nom ( Rimas Baratas, el 2012, i Que en som d'animals, el 2016).

Uns discos que segons Joseph i a pesar seu han passat força desapercebuts en el panorama musical català. En aquest sentit, el músic ha agraït al festival Barnasants i el seu director, Pere Camps, per haver-lo aixoplugat en aquesta etapa de la seva carrera.