El jurat dels Premis Recvll, presidit per Vicenç Villatoro, ja es va reunir fa pocs dies per emetre el veredicte corresponent a la 55a edició, en les diferents categories literàries. Els guanyadors es proclamaran diumenge, dia 10.

En total s'han rebut 128 obres escrites per 110 autors que procedeixen, en la seva major part, de les comarques barcelonines.

A Blanes ja està tot a punt perquè al llarg del proper cap de setmana tinguin lloc diversos esdeveniments i espectacles al voltant d'aquesta festa cultural, que culminarà amb la proclamació i el lliurament dels guardons, que es farà diumenge a les 12 del migdia al Teatre de Blanes.

A banda de tenir garantida la seva publicació, els treballs guardonats compten amb premis en metàl·lic que sumen 8.200 euros en total. Els premis amb més dotació econòmica són el Joaquim Ruyra de narració (2.500 euros), el Benet Ribas de poesia (1.500 euros) i el Josep Ametller de teatre (2.000 euros).

La celebració dels Recvll s'encetarà divendres, dia 8, a les 9 de la nit amb la representació de l'obra guanyadora del Premi de Teatre Josep Ametller de l'any passat: La veritat, comèdia d'embolics de l'escriptor barceloní Esteban Eche Costa, a càrrec de la companyia Punt i Seguit Teatre.

L'endemà, dissabte, l'intens cap de setmana dedicat als Recvll tindrà un punt d'inflexió amb el recital de poesia acompanyada d'imatges i música que oferirà el grup Paraula de Poeta al Teatre de Blanes, a les 9 de la nit, sobre el Món d'Ulisses, de Mercè Rodoreda, i l' Erosfera, del poeta i cantautor d'origen africà Guilklem d'Efak.