Rescatar veus poètiques femenines del passat que segueixen vigents, tant pel contingut dels seus versos com pels ideals i valors als quals les autores triades van ser fidels al llarg de les seves vides. Aquest és l'objectiu de la col·lecció 'Mitades de una gota' de l'editorial 'Somos Libros', que acaba de publicar-ne el primer títol. Es tracta de 'Marceline Desbordes-Valmore, poemas elegidos'.

Marceline Desbordes-Valmore (Douai, 1786 - París, 1859) va ser una poeta sense formació, una artista autodidacta que va tenir una vida de fatalitats. Malgrat tot, va aconseguir fer-se un buit en la història de la literatura com una de les grans poetes del Romanticisme i és l'única dona que apareix en l'assaig 'Poetes maleïts' de Paul Verlaine.

El llibre va ser presentat dijous passat a la Llibreria Calders coincidint amb el Dia Mundial de la Poesia. Hi van participar el poeta Pere Gimferrer (autor del pròleg), la traductora Valèria Gaillard, i la directora de la col·leció, Lídia Penelo. Carmen Berasategui -directora del festival de poesia Nudo- va recitar poemes de l'autora acompanyada de la pianista Sara Pinaque Garcia.