Temps Salvatge i Els jocs florals de Canprosa, totes dues del Teatre Nacional de Catalunya (TNC), són les dues produccions favorites, amb cinc i quatre nominacions respectivament, per la XXII edició dels Premis Max de les Arts Escèniques que es coneixeran el proper 20 de maig en una gala al Teatre Calderón de Valladolid.

Temps Salvatge és una obra dirigida pel lloretenc Xavier Albertí, actual director del TNC.

A més, Sílvia Munt és una de les tres persones nominades al premi a millor direcció d'escena per La Resposta, una producció de l'empresa saltenca Bitò conjuntament amb el Grec 2018 estrenada al Teatre Goya en el marc de la passada edició del Festival Grec, que s'ha pogut veure també a Temporada Alta de Girona i ha realitzat una gira per Catalunya.

El comitè organitzador va donar a conèixer ahir els finalistes de les 19 categories a concurs de la XXII edició d'aquests guardons organitzats per la Fundació SGAE.

Dels 358 espectacles inscrits en aquesta edició, 119 van resultar candidats, dels quals 35 espectacles han arribat a l'última fase, per la qual cosa es congrega un total de 57 finalistes.

Sílvia Pérez Cruz per Grito pelao ha estat nominada en la categoria de Millor composició musical per a espectacle escènic.

També acaparen diverses nominacions els espectacles de Lehman trilogy, Iphigenia en Vallecas i Distopía, tots ells amb tres nominacions. A.K.A. (Also known as), Una vida americana i Juguetes rotos, amb dues nominacions cadascuna, completen la terna de favorits.

A més de les 19 candidatures a concurs es concedeixen tres premis especials: el Premi Max d'Honor, que distingirà la trajectòria d'una persona; el Premi Max Aficionat o de Caràcter Social, que engloba projectes a favor de la integració; i el Premi Max del Públic, a l'espectacle que rebi més vots a través de #VotaMax.