07 de abril de 2019
07.04.2019
Diari de Girona

Quim Corominas exposa «Les llums de colors» al Castell de Benedormiens

?La mostra, que es podrà visitar els caps de setmana i festius fins el 5 de maig, recull pintures, sèries de dibuixos i escultures fetes de paper

06.04.2019 | 23:37
Quim Corominas exposa «Les llums de colors» al Castell de Benedormiens

El Castell de Benedormiens de Castell d'Aro acull des d'ahir i fins al pròxim 5 de maig l'exposició Les llums del color, formada per pintures, sèries de dibuixos i escultures de paper de Quim Corominas. La mostra és la primera de l'any al castell i forma part del cicle anual d'exposicions al municipi, que s'estén també al Parc dels Estanys i a la Masia Bas de Platja d'Aro. La inauguració va tenir lloc ahir a la tarda amb la presència de l'artista. Aquesta exhibició està organitzada per la regidoria de Cultura de l'Ajuntament de Castell-Platja d'Aro i se'n pot gaudir amb accés lliure els caps de setmana i festius (11-13 h i 17-20 h).

Artista pintor de formació bàsicament autodidacta Quim Corominas (Sarrià de Ter, 1951) ha combinat durant anys la creació visual amb la docència artística. Paradigma de l'artista multidisciplinari i versàtil, treballa la pintura, l'obra gràfica, els llibres d'artista, escultures de paper i la creació digital. Gran col·leccionista de llibres movibles i joguets antics de paper, les seves pintures i llibres d'artista estan representats en diverses col·leccions i museus d'Europa. Ha exposat la seva obra a Girona, Barcelona, diverses ciutats de l'Estat espanyol, França i Itàlia, així com a Londres, Berlín i Amsterdam.

Com recull el crític d'art Alexandre Roa Caselles en el material divulgatiu de l'exposició, «Corominas explica que, recentment, les seves dinàmiques de treball segueixen cicles al voltant d'un format. Quan se centra en un format, abandona els altres temporalment i els reprèn un cop ha esgotat tot el que tenia per treballar amb l'anterior. És així com, en el mateix període de temps, ha elaborat sèries pictòriques, quadres en paper, escultures, capses i llibres. Com és habitual en ell, ho ha fet amb abundància i sense aturar-se ni un moment, aplicant a les noves sèries el color ple d'emoció que caracteritza aquesta etapa més recent».

L'Ajuntament de Castell-Platja d'Aro ha programat una dotzena d'exposicions per a aquest any 2019. D'aquestes, deu estan vinculades a les arts plàstiques i dues més a la cultura popular: el concurs de conjunts florals tot coincidint amb la diada de sant Isidre Llaurador (maig) i el cicle de Nadal amb col·lectives amb temàtiques pròpies de l'època (desembre). Després de la mostra de Corominas, ja estan confirmades al Castell de Benedormiens les exposicions d'Albert Gonzalo, Xano Armenter, Manel Anoro i Manel Àlvarez.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

Cartellera a Girona

Tots els cinemes de Girona

Tots els cinemes de Girona

Consulta la cartellera a Girona, Salt, Olot, Ripoll, Platja d'Aro i Salt. Tot el cinema de Girona