L'expresident de la Generalitat Carles Puigdemont, la Fundació Mapfre, el grup Dau al Set o el Museu del Barça són alguns dels vint premiats en la V edició dels Premis Bonart, que concedeix la revista del mateix nom, que compleix vint anys dedicats al món de les arts visuals i plàstiques.

El director de la revista, Ricard Planas, va explicar divendres que a Puigdemont se li concedeix un dels premis de les comarques de Girona perquè «com a alcalde de Girona va ser qui va pressionar perquè el projecte de la Casa Pastors tirés cap endavant».

L'any 2014, l'Ajuntament gironí, presidit pel dirigent independentista, va proposar que aquest edifici, en ple centre de la ciutat, fos el futur Museu d'Art Modern i Contemporani de Girona.

Els altres premiats a les comarques de Barcelona són la jove artista Lua Coderch, el Districte Cultural de l'Hospitalet, el Museu del Futbol Club Barcelona, el programa d'art This is art, la Fundació Mapfre i el grup Dau al Set.

En reconeixement a la trajectòria, en l'apartat de comarques barcelonines, han estat distingits la directora de la Galeria Eude, Maria Rosa Furriol; el director de la Galeria Tache, Carles Tache; el director de la Biennal d'Art Contemporani, Josep Canals; i el director de la Galeria de Sant Cugat, Jordi Batlle.

A més de Puigdemont, de les comarques de Girona rebran premi la Biennal d'Art de Girona i el dissenyador André Ricard per la seva «dimensió social en el disseny industrial».

Museu de l'Exili i El Claustre

A la trajectòria, el reconeixement en aquestes comarques serà per a Jordi Font, del Museu de l'Exili i per a Miquel Mascort, de la Galeria El Claustre.

El lliurament dels premis tindrà lloc el pròxim dia 16 a l'Auditori de Girona. També hi haurà una exposició d'escultura de Medina-Campeny, situada a l'entrada de l'Auditori de Girona.