La Universitat Internacional de Catalunya acollirà el proper 12 de juliol l'acte de lliurament de les Medalles d'Honor 2019 de la Xarxa Vives d'Universitats. Les homenatjades seran l'arquitecta Carme Pinós i la catedràtica de Tecnologia dels Aliments Carmen Carretero, de la UdG.

La Medalla d'Honor és la màxima distinció que atorguen conjuntament les 22 universitats de la Xarxa Vives en reconeixement a la trajectòria professional i el compromís amb la ciència i la cultura que han desenvolupat les persones homenatjades.

Carme Pinós (Barcelona, 1954) combina l'exercici professional d'arquitecta amb la docència a universitats internacionals. Diferents maquetes d'obres seves estan exposades al MoMA de Nova York i al Centre Pompidou de París.

D'entre els principals reconeixements rebuts per Pinós es troben el Premi Internacional Francès de Dones Arquitectes (2017), la Richard J. Neutra Medal a l'Excel·lència Professional de la Universitat Politècnica de Califòrnia (2016), el Premi Berkeley-Rupp de la Universitat de Califòrnia a Berkeley (2016), així com la Creu de Sant Jordi (2015) i el Premi Nacional d'Arquitectura i Espai Públic de la Generalitat de Catalunya (2008).

La doctora Carmen Carretero (Saragossa, 1959) és catedràtica de Tecnologia dels Aliments al Departament d'EQATA de l'Escola Politècnica Superior de la Universitat de Girona (UdG). És llicenciada en Química per la Universitat de Saragossa i doctora en Veterinària per la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB).

La seva línia de recerca fonamental s'ha orientat a la caracterització, recuperació i aprofitament dels subproductes de la línia alimentària. Actualment, Carretero és la directora científica del Campus d'Alimentació i Gastronomia de la UdG.