El projecte Càntut. Cançons de tradició oral organitza un curs per ensenyar a dinamitzar cantades i potenciar el patrimoni de la cançó popular a les escoles. El curs, que impartirà a la tardor a Cassà de la Selva l'acordionista i glosador Carles Belda, està coorganitzat amb l'Associació d'Ensenyants de Música de Catalunya (AEMCAT) i reconegut pel Departament d'Educació.

Partint de les cançons aplegades al cançoner del Càntut, el curs combinarà exercicis pràctics amb algunes tècniques bàsiques d'ensenyament, amb l'objectiu final de promoure i fomentar la música tradicional i popular catalana en dos àmbits concrets: els centres educatius i els espais festius més íntims, com les trobades amb amics, els bars, els dinars, i totes aquelles ocasions que es prestin a cantar en comunitat.

A través del joc, la investigació i la pràctica, durant el taller Carles Belda & Càntut també es treballaran continguts com l'oralitat, la memòria i la improvisació, així com la funció narrativa i lúdica del cant.