El Dor Museu de la fortalesa de Sant Julià de Ramis incorpora noves exposicions de joieia, amb una sala dedicada a l'Atelier Tom Munsteiner i una altra a la col·lecció de joieria d'autor de Pilar Garrigosa.

La primera sala està dedicada al taller alemany Munsteiner, reconegut mundialment com el millor tallador de gemmes contemporani. Bernd Munsteiner va obrir el seu taller el 1974 i actualment hi treballen també seu fill Tom i la seva dona Jutta . Empès per l'esperit rebel de l'època, no estava interessat en continuar amb l'escola tradicional de l'ofici de la talla i va decidir anar més enllà cercant altres possibilitats tallant les gemmes en formes geomètriques, deixant parts del cristall en brut, fent visibles les textures i explorant al màxim els límits i bellesa inherent de les pedres.

Pel que fa a la segona mostra, arriba a Sant Julià coincidint amb el Joia BCN 2019, que se celebra del 10 al 12 d'octubre. És la primera vegada que Garrigosa mostra en un museu la seva col·lecció privada de joieria artística, que abraça peces des dels 70 i fins l'actualitat. Durant 32 anys, Pilar Garrigosa ha visitat galeries, tallers i exposicions per descobrir i adquirir peces contemporànies, com ara anells, collarets, arracades, agulles, entre d'altres.

D'altra banda, la fortalesa de Sant Julià, declarada Bé Cultural d'Interès Nacional des del 1949, també se suma a les Jornades Europees de Patrimoni, que se celebren aquest cap de setmana. Oferirà dues visites guiades per poder donar la volta completa a la fortalesa, per dalt i per dins el fossat. Les places ja s'han exhaurit.