Unes 23.000 persones han visitat aquest any la mostra de l'Espai Carmen Thyssen del monestir de Sant Feliu de Guíxols, que va tancar portes el 13 d'octubre. L'exposició Iconografies. De Sorolla a Picasso i Valdés. Col·lecció Fundació Bancaixa. Col·lecció Carmen Thyssen, que reunia 46 obres de 21 autors, ha rebut la visita d'unes 3.500 persones més que la de l'any passat.

L'exposició d'aquest any ha convocat sobretot grups de famílies i gent gran d'arreu de Catalunya, de l'Estat i el sud de França, però també d'altres nacionalitats, segons les dades del consistori.

Més del 20% de les visites les han fet infants i joves de diversos grups d'edat, segons les dades del consistori, que assenyala que alguns hi han anat acompanyats dels seus mestres i d'altres dels seus pares en les consolidades visites familiars. La comissària de la mostra, Pilar Giró, recorda que les visites mestre-alumne tenen la idea que els seus continguts puguin ser elaborats de manera molt particular segons les necessitats de cada docent i del seu grup classe.

Noves propostes com les visites guiades nocturnes i d'altres com les de maridatge de vins i caves han exhaurit les seves places ràpidament, un èxit d'assistència que també ha acompanyat les visites guiades tradicionals.

El futur Thyssen

D'altra banda, en els propers dies, l'Ajuntament donarà a conèixer els cinc finalistes que opten a la redacció del projecte del futur Museu Carmen Thyssen de Sant Feliu, en un concurs al qual s'han presentat vint estudis d'arquitectura, unes xifres que, a parer del consistori, mostren el gran interès per aquest projecte.

Un cop escollits els cinc finalistes, se'n triarà un. Un cop triat, i el projecte estigui ja redactat, es posarà a aprovació inicial i se seguirà amb l'exposició al públic. Quan es tingui l'aprovació definitiva i se sàpiga la xifra econòmica del projecte, es traurà a licitació per la construcció.