El festival Temporada Alta a Iberoamèrica presentarà una vintena de propostes a Buenos Aires, Lima i Montevideo al febrer. De l'1 al 21 de febrer, la vuitena edició de la cita americana presentarà quatre propostes catalanes, a més d'una nova edició del Torneig de Dramatúrgia Transatlàntic amb autors d'una banda i l'altra de l'oceà.

Si l'any passat va ser la primera vegada que s'apostava perquè una producció pròpia del fes el salt a l'Amèrica Llatina -Tierra baja amb Lluís Homar- aquest any es repeteix la fórmula i serà el torn de Kassandra, el monòleg de Sergio Blanco protagonitzat per Elisabet Casanovas. Kassandra

A l'edició iberoamericana d'enguany també s'hi podran veure la premiada A.K.A (Also Known As) amb Albert Salazar de protagonista, Hasta agotar existencias (Ensayando para que la muerte de mí madre no me pille desprevenida) de la barcelonina Veronica Navas Ramírez i Parias, el darrer muntatge del titellaire aragonès Javier Aranda, que es va poder veure a la sala La Planeta en l'última edició del festival.

L'escena catalana és el nucli de la programació que porta el certamen gironí a l'Argentina, el Perú i l'Uruguai, però en total, s'han previst entre les tres ciutats més de seixanta representacions de 21 espectacles, amb propostes de teatre, dansa, circ i noves dramatúrgies d'onze països diferents, com Itàlia, Bèlgica o Portugal.

Gost i Milla al Torneig Transatlàntic

El Torneig de Dramatúrgia Transatlàntic tornarà a enfrontar autors catalans i argentins, a la sala Timbre4 durant el Temporada Alta en Buenos Aires. En aquesta nova edició, la finalista i la semifinalista del torneig català, Laura Gost i Concha Milla, pujaran al ring per lluitar amb els escriptors Benjamín Gáfaro i Vaeria di Toto, guanyadors de la segona edició del Torneig de Dramatúrgia Argentina realitzat el desembre de 2019.