22 de abril de 2020
22.04.2020
Diari de Girona

Mor Pere Colldecarrera, un dels darrers grans paisatgistes d'Olot

Nascut l'any 1932, era conegut especialment per les seves pintures evocant ambients rurals de muntanya, sobretot de la Garrotxa, però també d'altres indrets de les comarques gironines

21.04.2020 | 23:31
Mor Pere Colldecarrera, un dels darrers grans paisatgistes d'Olot

L'artista garrotxí Pere Colldecarrera va morir aquest dilluns als 87 anys. Nascut a Olot el juny de l'any 1932, Colldecarrera era un dels darrers grans representants del paisatgisme olotí, reconegut especialment pels seus paisatges de muntanya, tant de la zona de la Garrotxa com del Ripollès, però també d'altres indrets de les comarques gironines; un tipus de pintura amb què va exposar no només a Girona, sinó també a Barcelona o Madrid.

Característic representant de l'anomenada Escola d'Olot, Colldecarrera va destacar per la recerca constant de sensacions en els seus paisatges, amb una pintura marcada per la llum crepuscular i el domini de les gammes baixes de verds i ocres.

Amb un important bagatge d'exposicions i producció artística, les seves peces expliquen amb gran detallisme multitud de temes paisatgístics d'escenaris de la Garrotxa, com Olot, la Moixina, el Far o Sant Privat d'en Bas, però també de Banyoles, per exemple; tota una geografia rural on elements com la muntanya, els arbes, el cel i a vegades l'home, com a pagès o pastor, són els grans protagonistes.

Una de les galeries d'art de les quals va ser un habitual va ser El Claustre, amb seu a la ciutat de Girona i també a Figueres.

«Va ser dels primers artistes a exposar a la galeria, fa més de tres dècades, i va tenir-hi una presència contínua, tant a Girona com a Figueres, però sobretot a la capital», recordava ahir Marià Mascort, de la galeria d'art. «Amb ell desapareix un dels darrers exponents de l'escola paisatgística d'Olot, que sempre va gaudir del favor de la crítica i del públic», apuntava. «Se'l recorda sobretot per l'ambient de muntanya, però també era un enamorat de Girona, a la qual va retratar des de la Devesa o Montjuïc, buscant altres enfocaments», va afirmar.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

Cartellera a Girona

Tots els cinemes de Girona

Tots els cinemes de Girona

Consulta la cartellera a Girona, Salt, Olot, Ripoll, Platja d'Aro i Salt. Tot el cinema de Girona

 
 

L'últim El més llegit