01 de maig de 2020
01.05.2020
Diari de Girona

Els promotors musicals volen cancel·lar concerts «per força major»

El sector creu que les fases del desconfinament deixen desprotegides legalment i laboral milers d'empreses

30.04.2020 | 22:55
Els promotors musicals volen cancel·lar concerts «per força major»

L'Associació de Promotors Musicals (APM) reclama al Govern espanyol que empari les empreses dedicades a la música en directe a poder seguir cancel·lant concerts i festivals «per força major» fins que no es torni a una «normalitat total». Sol·liciten aquesta empara legal per no deixar «desprotegides» les moltes empreses que no veuen viable la represa de l'activitat tal com estableix el calendari de desconfinament per fases, amb reduccions «dràstiques» d'aforaments que no veuen viables i que, diuen, «estigmatitzen greument» el sector. «La inacció del Govern posa en perill la continuïtat de festivals, concerts i gires», denuncia l'associació, i també reclama «mesures urgents» per protegir la indústria musical.

L'APM també qualifica de «confusa» la normativa sobre la desescalada, i reitera que comporta que «milers d'empreses quedin desprotegides». A més a més, des del sector censuren la «inexactitud» de les dates en què s'han de succeir les fases dels aforaments reduïts al 30%, primer, i al 50% en un estadi següent.

Al marge de la qüestió del calendari i la cancel·lació d'espectacles i esdeveniments, en el comunicat els promotors reiteren les seves peticions prèvies d'ajudes genèriques al sector, que no veuen satisfetes (flexibilització de normatives en relació amb la devolució d'imports d'entrades, reducció d'impostos, o l'adaptació dels ERTOs fins que no es torni a la normalitat).

L'APM és el principal representant de la indústria de la música en directe a l'Estat, amb un 80% dels promotors privats, responsables de les principals gires estatals i internacionals, i de festivals.


El Cruïlla, ajornat al 2021

El Festival Cruïlla de Barcelona considera que després de l'anunci del pla de desescalada del Govern espanyol «difícilment» podrà celebrar l'edició prevista per a enguany i «haurà d'ajornar-se al 2021». El certamen, però, no prendrà la decisió definitiva mentre l'executiu no decreti la cancel·lació d'esdeveniments com el seu «per causa de força major». Sense la decisió de l'Estat «no hi ha cap assegurança que cobreixi» el cost de rescindir contractes als 4.000 treballadors vinculats al festival ni, és clar, als artistes, argumenten. Les entrades d'aquesta edició seran vàlides per a la propera.

Aquesta mateixa setmana el codirector del Primavera Sound, Alberto Guijarro, ha posat en dubte que la cita musical pugui celebrar la seva edició enguany, per ara prevista a finals d'agost.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

Cartellera a Girona

Tots els cinemes de Girona

Tots els cinemes de Girona

Consulta la cartellera a Girona, Salt, Olot, Ripoll, Platja d'Aro i Salt. Tot el cinema de Girona