20 de maig de 2020
20.05.2020
Diari de Girona

El Pirineu màgic narrat per Irene Solà, premiat per la UE

La novel·la «Canto jo i la muntanya balla» és un de les tretze obres reconegudes enguany amb el guardó europeu per a autors emergents

19.05.2020 | 23:52
L'escriptora Irene Solà, en una imatge d'arxiu.

La novel·la Canto jo i la muntanya balla, en què l'escriptora osonenca Irene Solà condensa un Pirineu màgic en què la fauna i les criatures mítiques fan de narradors, ha estat reconegut amb el Premi de Literatura de la Unió Europea. El guardó, que s'entregarà a tretze escriptors europeus, reconeix autors emergents de diferents països.

La novel·la de Solà (Barcelona, 1990) va ser publicada per Anagrama el 2019 i narra una sèrie d'històries sobre els habitants d'una zona muntanyosa als Pirineus que ja li han valgut diversos guardons, com el mateix premi Anagrama.

L'objectiu del premi, dotat amb 5.000 euros a cada escriptor, és promoure la difusió de les literatures europees a tot el continent, més enllà de les seves fronteres lingüístiques.

En cada edició, els jurats nacionals d'una tercera part dels 31 països participants al programa Creative Europe elegeixen els seus autors guanyadors, el que permet a tots els països i zones lingüístiques estar representats en un període de tres anys.

La novel·la d'Irene Solà competia amb Serem Atlàntida de Joan Benesiu (Periscopi); Temporada de avispas d'Elisa Ferrer (Tusquets) i Noche y océano de Raquel Taranilla, editada per Seix Barral.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

Cartellera a Girona

Tots els cinemes de Girona

Tots els cinemes de Girona

Consulta la cartellera a Girona, Salt, Olot, Ripoll, Platja d'Aro i Salt. Tot el cinema de Girona