Tot i la incertesa que es viu en diversos punts a causa dels rebrots que van sorgint, les comarques gironines celebren avui de forma desigual la nova diada del llibre. Banyoles, Calonge, l'Escala, l'Estartit, les Preses, Olot, Palafrugell, Palamós, Ripoll, Santa Coloma de Farners i Torroella de Montgrí són els municipis que, amb activitats diverses, s'han volgut sumar a la festa literària.

A Banyoles, les parades se situaran a la plaça Major i la participació es restringirà únicament a les llibreries i floristeries. El recinte s'obrirà de les 9 del matí a les 2 del migdia i de les 5 de la tarda fins a la mitjanit. A l'espai de la fira, es fixarà un perímetre de seguretat, habilitant una entrada i una sortida diferenciades, amb registre d'entrada de tots els assistents i amb un sentit de circulació únic.

A Calonge, s'ha programat a 2/4 de 6 de la tarda l'actuació infantil a càrrec de la companyia Soy la fiesta a la plaça de la Concòrdia. Així mateix, a les 10 de la nit tindrà lloc al castell de Calonge el recital literari Des de Roda de Ter fins a Romanyà.

A Palafrugell s'ha apostat per una fira del llibre i la rosa que tindrà lloc entre les 6 de la tarda i les 10 de la nit a la plaça Ermengarda. Segons ha informat l'Ajuntament del municipi del Baix Empordà, les parades seran limitades i situades en un únic espai.

També comptaran amb una fira de llibres i roses que es podrà visitar durant tot el dia Torroella de Montgrí i Santa Coloma de Farners. A Palamós les llibreries podran posar la seva parada al carrer. La festivitat comptarà a més amb una àmplia programació d'activitats per a totes les edats que es clourà a les 8 del vespre a la capella del Carme amb el lliurament del Premi de Recerca Vila de Palamós 2019-2020 i la presentació de la publicació del treball guanyador de l'any anterior. A Pals es lliurarà, a partir de 2/4 de 7 de la tarda a Ca la Pruna, el tradicional Premi Llapis de Sant Jordi.

A l'Escala, a partir de les 10 del matí, la plaça de la Sardana acollirà una fira de llibres i roses amb la participació de la llibreria Vitel·la i la floristeria Mar-Flor. També hi haurà fira, durant tot el matí, a la plaça de la Sardana de l'Estartit.