Brau Edicions acaba de publicar D'horitzons i calitges, un nou volum que aplega una sèrie de poemes inèdits del poeta empordanès Carles Fages de Climent, seleccionats i anotats per Jordi Pla i Planas. L'obra es presentarà aquest divendres, a partir de les 8 del vespre, a la Casa Climent de Castelló d'Empúries.

Segons indica l'editorial en un comunicat, aquesta és un conjunt de composicions «elaborades i altament treballades que formen, junt amb Vellut de veus, un important corpus de poesia culta que havia restat inèdita». El comunicat afegeix quen en aquest recull s'hi pot trobar el Fages «més exquisit, que desplega tota una excelsa prodigalitat verbal a partir de l'anècdota, però també hi podrem veure el poeta desenganyat, escèptic, dels darrers anys de vida». El títol remet a un dels versos del poemari i «condensa l'evocació suggeridora a què ens convida l'obra» segons l'editorial.

Jordi Pla i Planas és catedràtic de l'Institut Deulofeu de Figueres. Ha estat editor de D'escriptors i escriptures i Jaume Maurici. La mirada noucentista. També ha participat en diverses obres col·lectives com Fages de Climent. Poètica i mítica de l'Empordà.