La cantautora menorquina Anna Ferrer serà avui l'encarregada, a partir de les 20 h, d'inaugurar la cinquena edició del cicle de concerts Capvespres Musicals del Museu de la Mediterrània de Torroella de Montgrí. En aquest espectacle, titulat Folk de ses illes, Ferrer revisarà en clau intimista bona part del seu repertori versionant també algunes cançons populars de les illes Balears.

El d'aquest vespre serà el primer dels tres concerts que es duran a terme al llarg del mes d'agost, a la terrassa del museu. Així, la setmana vinent passarà per l'escenari el cantautor valencià Miquel Gil, que amb l'espectacle Geometries oferirà «un conjunt polièdric de cants oberts, vocació modal i temes amb textures noves que partiran de melodies d'arrel amb el denominador comú de la música mediterrània», segons explica el Museu de la Mediterrània en un comunicat.

Finalment, el divendres 21 d'agost es tancarà la cinquena edició del cicle amb Palmira al Baix Ter, un espectacle que ha produït el museu amb la companyia Bubulina Teatre i que gira al voltant de la figura de Palmira Jaquetti. Entre el desembre de 1927 i el setembre de 1930, la poetessa, folklorista, compositora i traductora, membre de l'Obra del Cançoner Popular de Catalunya, va visitar diversos municipis per recuperar prop d'un centenar de cançons tradicionals del Baix Ter. Bona part d'aquestes cançons conformen el repertori de l'espectacle.

Seguint amb les mesures aplicades en el món de la cultura per lluitar contra la pandèmia de la covid-19, per assistir a cadascun dels tres concerts que formen part del cicle és imprescindible inscriure's al web del Museu de la Mediterrània, atès que l'aforament serà limitat.