El centre cultural La Mercè va iniciar la setmana passada el seu nou curs amb la inauguració de l'exposició De redemptione, del pintor gironí Ignasi Esteve. A més, des d'aquest cap de setmana també es pot visitar La Força Interior, l'escultura de grans dimensions de l'olotina Cristina Montero, dins el projecte d'Escultures al Claustre. D'altra banda, l'Escola Municipal d'Humanitats recuperarà el cicle «Del poema a la cançó», que es va haver d'aturar per l'esclat de la pandèmia, el 16 de setembre vinent, i Màrius Serra inaugurarà l'Aula d'Escriptura d'enguany el 6 d'octubre amb la sessió «Del joc i del xoc».

A De redemptione, Esteve s'inspira en l'espai del claustre per presentar una pintura que recorda la didàctica que es mostrava en aquest tipus d'espais durant l'època medieval. L'exposició es podrà visitar fins al 6 de novembre i, a més, el dijous 15 d'octubre el pintor oferirà una classe magistral de pintura que porta per títol Una conversa en colors. L'apunt pictòric del model en viu.

Pel que fa a la programació de l'Escola Municipal d'Humanitats, s'iniciarà amb el cicle «Del poema a la cançó», que havia de tenir lloc el passat mes de maig. El cicle està format per tres sessions (16, 23 i 30 de setembre, a les 19 h.) amb especialistes en poesia i cantautors que posen música als seus versos. Enguany, els convidats són Josep Tero, que parlarà de la poesia de Maria Àngels Anglada; Arnau Tordera (Obeses), que parlarà dels versos de Salvador Espriu i, finalment, Toti Soler i Mita Casacuberta, que conversaran sobre Joan Salvat-Papasseit.