20 de octubre de 2020
20.10.2020
Diari de Girona

Música Antiga de Girona enregistra nadales del Barroc

El disc es va gravar en el tradicional Concert de Nadal de l'entitat

19.10.2020 | 22:59
Oriol Ponsatí-Murlà i Jaume Pinyol, presentant el disc.

Les nadales dels segles XVII i XVIII recuperades de l'arxiu musical de la Catedral de Girona ja es poden trobar enregistrades al nou disc de Música Antiga de Girona. El novè treball discogràfic de l'agrupació, gravat durant el tradicional Concert de Nadal que van oferir l'any passat a l'auditori de la Mercè sota la direcció de Josep Vila Casañas, inclou vuit obres datades entre 1665 i 1750.

En destaca especialment l'obra Afuera, afuera mozos, una peça «molt singular» dedicada a la cursa de braus que Lleida celebrava el dia de Nadal, recordava ahir Jaume Pinyol, president de Música Antiga de Girona. Es tracta d'una obra del mestre de capella de Lleida, Joan Barter, estrenada l'any 1670, de la qual no es conserven partitures a la seva ciutat però sí a l'arxiu capitular de Girona, perquè va venir per participar en un tribunal d'oposicions.

Durant la presentació del disc, el director de la Institució de les Lletres Catalanes, Oriol Ponsatí-Murlà, va subratllar la important tasca «d'estudi, digitalització i divulgació» que fa Música Antiga de Girona per recuperar un patrimoni musical «que ens parla d'una època».

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

Cartellera a Girona

Tots els cinemes de Girona

Tots els cinemes de Girona

Consulta la cartellera a Girona, Salt, Olot, Ripoll, Platja d'Aro i Salt. Tot el cinema de Girona