24 de octubre de 2020
24.10.2020
Diari de Girona
CRÍTICA - TEATRE

Privilegis

Aina Tur puja a l'escenari l'experiència d'un assalt violent a Llatinoamèrica que va patir fa 22 anys

24.10.2020 | 17:42
Privilegis
Una galaxia de luciérnagas
Autoria i direcció: Aina Tur. Interpretació: Anna Alarcón. Teatre de Salt, 23 d'octubre. Festival Temporada Alta. 

La dramaturga Aina Tur  ha exorcistat una experiència terrible pujant-la a l'escenari. Una galaxia de luciérnagas, el muntatge que divendres va estrenar al Teatre de Salt dins la programació de Temporada Alta, verbalitza l'assalt violent que va patir fa 22 anys a Llatinoamèrica i la forta repressió que el govern local va exercir sobre els seus segrestadors.

L'espectacle, de poc més d'una hora de durada, frapa perquè és de veritat. I és autèntic perquè el relat només esquiva detalls com la ubicació al mapa d'aquesta violència, però sobretot, per l'extraordinària feina d'Anna Alarcón, perquè això sí que és fer palpable tots els replecs d'un record.

L'actriu, que ja havia fet meravellés amb un altre monòleg (aquella Psicosi de les 4.48 de Sarah Kane que ara recupera en format virtual pel certamen gironí), és tan capaç de fer-te sentir a la boca la dolçor pastosa dels mangos enmig del tròpic com l'angoixa de pensar que, sense voler-ho, els nostres privilegis europeus desencadenen brutalitats que no busquen justícia, sinó ajusticiar. 

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

Cartellera a Girona

Tots els cinemes de Girona

Tots els cinemes de Girona

Consulta la cartellera a Girona, Salt, Olot, Ripoll, Platja d'Aro i Salt. Tot el cinema de Girona

 
L'últim El més llegit