Les sales de música en directe de l'Estat han desplegat diverses intervencions artístiques a les seves façanes per denunciar la situació crítica del sector pel tancament per la covid-19. Una cinquantena de sales catalanes, entre les quals La Mirona de Salt, han modificat, físicament o digitalment, les seves persianes amb l'etiqueta #elultimoconcierto #lultimconcert, on consta la data d'inauguració i l'any 2020 acompanyat d'un interrogant com a possible data de tancament.

En el marc d'aquesta iniciativa, les sales estatals «icòniques» s'uniran en un concert gratuït i en streaming el 18 de novembre a les vuit del vespre, que podria ser «L'últim concert», que es podrà veure al web www.elultimoconcierto.com. Segons va informar ahir l'Associació de Sales de Concerts de Catalunya (ASACC), aquesta iniciativa està impulsada a escala estatal per la Plataforma de Sales de Concerts, de la qual n'és integrant l'ASACC, entre d'altres.

Des de l'ASACC lamenten que les sales de concerts estan vivint, sense dubte, la situació «més crítica, més convulsa i incerta» en el sector musical fins al moment, ja que fa prop de vuit mesos que pràcticament el 100% de les sales romanen tancades a causa de la crisi sanitària. «El sector de la música en directe és un dels més perjudicats per aquesta situació i, en especial, les sales de concerts», destaquen.

Segons l'entitat, aquests espais compten amb gairebé cinc mil treballadors directes, la majoria afectats per ERTO des de març, un gran nombre de treballadors intermitents, autònoms i pimes que presten servei a l'activitat i un extensíssim nombre de músics, tècnics, segells discogràfics, fotògrafs, bookers, promotors i molts més professionals afectats pel tancament.