No amaga el director Marc Crehuet que el rodatge de la seva segona pel·lícula, Espejo Espejo, ha estat accidentat, després que la covid-19 es colés en el set i haguessin de suspendre durant uns dies les gravacions fins a poder acabar el rodatge a principis de tardor. El cineasta i dramaturg banyolí, que es va donar a conèixer amb El rei borni, nominat al Goya a millor director novell el 2016, ha comentat que el seu nou projecte és «una comèdia coral d'embolics, ambientada en una oficina, sobre les contradiccions de cadascun de nosaltres».

Entre el repartiment destaquen els actors Santi Millán, Natalia de Molina, Malena Alterio, Carlos Areces, Toni Costa, Carlos Bardem, Verónica Forqué o Betsy Túrnez, que van iniciar el rodatge a Pamplona i han acabat a Barcelona, a causa dels canvis de producció provocats pel virus.

Autor també del guió, en aquesta ocasió Crehuet narra la peripècia per la qual passen uns personatges que treballen en una companyia de cosmètics que celebra el 50 aniversari de la seva fundació. Àlex, el director de màrqueting i comunicació, s'assabenta que hi haurà acomiadaments i ell, arribant a la cinquantena, vol demostrar a la nova presidenta que segueix sent un valor en alça. El seu reflex davant del mirall s'ha cansat d'adular-lo i, alhora, veu com la seva assistent Paula, de només 25 anys i que és conscient de les seves possibilitats professionals, va guanyant punts a l'empresa.

Al costat d'aquests dos personatges es mouran la germana de la Paula, Cristina, directora de vendes; Albert, un rodanxó administratiu d'uns quaranta enamorat de la Paula i que davant el mirall sent molta por; o Antonia, una portera amable i bonassa que quan es veu reflectida en el vidre se sent com una psicòpata que només pensa a matar-los a tots.

El cineasta remarca que parteix de la idea que «quan parlem amb nosaltres mateixos tenim debats interns, de vegades sense que en siguem gaire conscients, entrem en contradiccions, i és com si parléssim amb el reflex que ens retorna el mirall quan allà ens mirem».

«Volia jugar amb aquesta idea, perquè crec que pot provocar un punt còmic important, explorar que un mateix actor representi dos personatges a partir de si mateix, amb les seves diferents facetes», precisa.

És, per tant, una història sobre la identitat i sobre l'ego en «un moment de societat narcisista, molt influenciada per les xarxes socials. És una mica explorar a través de la comèdia les nostres contradiccions, molt acusades fins i tot en la nostra vida més quotidiana, en què les dues parts de cadascun de nosaltres debaten entre elles i sol acabar guanyant una sobre l'altra».

Crehuet també transmet la idea que «tot és molt relatiu i que el que passa depèn de la perspectiva des de la qual es miri, tot i que ser dogmàtic és avui la tendència que impera, però crec que no ens podem definir tan fàcilment i que són els grisos i les nostres pròpies indefinicions el que a la fi ens defineix».

En aquest «viatge emocional», en què també hi haurà suspens i drama, el director ha buscat «la frescor interpretativa, però, al mateix temps, és una pel·lícula molt d'efectes especials, pel fet que cal desdoblar els personatges davant del mirall, una mica més complex del que a priori es pot pensar».

El llargmetratge, produït per Rodar y Rodar i Nos gusta el cine A.I.E, serà distribuït per Filmax, i compta amb la participació de RTVE, TV3 i Netflix.