El projecte Càntut, dedicat a les cançons de tradició oral, ha programat dos concerts aquest desembre a Cassà de la Selva, després de cancel·lar la cinquena edició del festival per la pandèmia. El dia 13 de desembre hi ha prevista l'actuació de Judit i Meritxell Neddermann a la Sala del Centre Recreatiu i el 20, Paula Grande i Anna Ferrer presentaran oficialment Vega, el nou disc nascut del projecte Càntut. Des del festival assenyalen que les dues actuacions estan vinculades al repertori de transmissió oral, però que «en cap cas volen substituir el festival, que té una essència que va molt més enllà d'oferir concerts».

Les germanes Nedderman presentaran en format quartet el disc Present, en què revisen nadales populars catalanes i en el cas de Grande i Ferrer mostraran al públic de Cassà el nou treball nascut del Càntut, que ressegueix els rols de les dones els darrers dos segles a partir de les cançons recollides al cançoner de la iniciativa. Les entrades es posen a la venda aquest matí al web del Càntut.

El projecte, a més, fa una crida perquè aquest Nadal tothom qui tingui l'ocasió tot i les restriccions enregistri familiars cantant cançons que hagin après de forma oral. L'objectiu és seguir ampliant el cançoner en línia, una de les múltiples branques del projecte, que ja compta amb prop de 1.300 enregistraments de 200 cantadors, recopilats per una seixantena de caçadors de cançons que han fet recerques en 60 poblacions gironines.

Paral·lelament, es continua treballant per posar a l'abast de tothom els enregistraments, introduint noves gravacions al web i transcrivint en partitura algunes de les peces perquè aquest patrimoni musical no es perdi.