El Gran Teatre del Liceu va anunciar ahir la suspensió de les funcions previstes per avui i demà de La Traviata, a l´espera d´una revisió del Procicat. Després de les declaracions del secretari general de Salut, Marc Ramentol, que en roda de premsa va advertir ahir que no contemplava la possibilitat de modificar el topall de 500 espectadors, el Liceu va anunciar que anul·lava les funcions. El secretari general va recordar que el Govern va decidir, seguint un principi de «prudència», prorrogar el tram 1 després que els indicadors de la covid-19, sobretot la velocitat de propagació (Rt), empitjoressin en els darrers dies.

Tal com va anunciar dissabte després de la ratificació de la Comissió Executiva, el teatre «no contempla seguir fent funcions amb 500 persones per motius econòmics, artístics i de reputació». D´altra banda, el Liceu va assenyalar que el conseller d´Interior, Miquel Sàmper, ha afirmat en diverses entrevistes que treballen a escala tècnica en el Procicat la possibilitat d´augmentar el límit d´aforament del Gran Teatre del Liceu, decretat en el marc de les mesures de la covid-19, i «que la decisió es prendrà en les pròximes hores o dies». D´aquesta manera, el Liceu «confia que aquesta mesura pugui ser revisable a meitat de setmana».

En atenció al públic que disposa d´entrada i fins a nou avís, el Gran Teatre del Liceu manté el repartiment artístic de La Traviata a la ciutat de Barcelona, davant l´última possibilitat de poder engegar les funcions en els propers dies. Aquest dilluns, tal com estava previst, es portarà a terme la funció de Liceu Under 35 amb 500 joves menors de trenta-cinc anys.