El Festival Internacional de Màgia (FIMAG) de Torroella de Montgrí celebrarà, del 4 al 6 de juny, el seu desè aniversari amb més de 70 espectacles.

La Gran Gala Internacional se celebrarà el 5 de juny a l'auditori Espai Ter i comptarà amb les actuacions de Raúl Alegria amb una fusió de màgia, teatre i tecnologia làser. També hi haurà el belga Sebastién Déthise amb un número còmic. El guanyador del Premi Nacional de Màgia 2019, Sergi Armentano, presentarà l'espectacle Rubiks Act i la francesa Léa Kyle mostrarà el número quick change amb el que competirà als FISM d'enguany. Per últim, Raül Black oferirà grans il·lusions i efectes dins del món dels vampirs.

L'auditori Espai Ter també acollirà, el 4 de juny, l'espectacle Canalla e irreverente d'Àlex Navarro. Es tracta de la proposta més àcida del mag que ja porta cinc temporades ininterrompudes presentant en diferents teatres de Madrid. Per altra banda, G Alexander tornarà al FIMAG amb Don't Blink.

El FIMAG concentrarà a l'escenari del Cine Petit els espectacles de mig format. En aquest espai Gonzalo Albiñana acostarà Nocturna, una proposta plena de paranys òptics gràcies a les ombres, els núvols i la lluna. Per altra banda, Melanie hi portarà Enchantée on combinarà màgia, música, comèdia i grans il·lusions.

A més, també hi haurà màgia popular, tot i que aquest any es traslladarà dels carrers al Cinema Montgrí, al Museu de la Mediterrània i al Convent dels Agustins. Es tracta de màgia infantil, espectacles còmics, tallers de màgia i exercicis de mentalisme.

En la jornada dedicada als programadors, es presentarà el primer Catàleg Professional de Màgia de Catalunya. Es tracta d'un encàrrec de la Diputació de Girona que es podrà consultar virtualment i inclou un centenar de propostes que estan en cartell aquest 2021.