El Pati Cultural, després d'un parèntesi a causa de la pandèmia, torna enguany amb un format concentrat en tres dies. Se celebrarà del 7 al 9 de maig, i es traslladarà, per primera vegada, a la Casa de Cultura de Girona.

La GIOrquestra obrirà l'edició amb l'espectacle GIO solistes - grans clàssics. L'endemà, la companyia de dansa Moviment Lantana oferirà l'espectacle ·iaia·. La jornada també comptarà amb les actuacions de l'Escola de Música Moderna de Girona amb Les veus de La Moderna; el Conservatori de Música Isaac Albéniz amb una actuació de quatre grups de cambra formats per l'alumnat, i la Fundació Casa de la Música, amb Black Music Big Bang Junior. L'Aula Magna també acollirà la projecció del documental Encara hi ha algú al bosc, de l'associació Cultura i Conflicte, que anirà acompanyat d'una exposició.

El 9 de maig pujarà a l'escenari la Fundació Xarxa amb l'espectacle familiar Petit o gran?; El Galliner, amb les actuacions One way exit, Frontera, Allberats i Hug; la Jove Orquestra Graeme Clark; l'Orquestra Simfònica del Vallès i la Fundació Pau Casals, amb un concert de la violoncel·lista Xuanhan Xu.

La Fundació Festival de Cinema de Girona projectarà el film Noche de vino tinto de José María Nunes, i es farà una acció divulgativa sobre el projecte europeu Despertant instruments adormits, per a donar a conèixer els instruments esculpits a la portalada romànica del monestir de Ripoll, així com de les músiques que es van crear i copiar al seu scriptorium durant l'edat mitjana.