Unes 1.000 persones van ballar ahir sense distància de seguretat les cançons de Manel a la sala de concerts La Mirona de Salt, en la que va ser la darrera prova de l’Obrir Girona. Els assistents van haver de portar la mascareta FFP2 durant tot el concert, però van poder saltar i gaudir dels temes del grup barceloní d’una manera «similar a abans de la pandèmia». Des de la Mirona van destacar la importància d’haver pogut fer el concert i van celebrart el fet que unes 40 persones van poder tornar a treballar i sortir de l’ERTO. Tots els assistents o bé van hver de donar negatiu en un test d’antigen, van haver de demostrar que havien passat la COVID els darrers tres mesos o van haver de demostrar que estaven vacunats.

Manel tanca amb un concert a La Mirona l’estudi clínic Obrir Girona | ACN

Abans d’entrar al recinte de la Mirona hi havia nervis. I és que tornar a un concert on poder ballar sense preocupar-se de la distància de seguretat era una experiència que molts dels assistents tenien gairebé oblidada. «Venim de Barcelona i a la que vam veure que hi havia aquesta iniciativa ens vam apuntar de seguida», deien l’Aina i en Lluc. Una hora més tard, i amb vint minuts de retard, Manel va sortir a l’escenari amb ganes de fer ballar un públic que ja venia predisposat de casa. Els barcelonins van repassar els temes del seu darrer disc, Per a la bona gent, que van combinart amb clàssics de sempre com Ens en sortim, La serotonina o Banda de rock, que va ser amb la que van obrir el concert. Un concert que va acabar amb Boomerang i Benvolgut i amb tot el públic ovacionant el quartet.

Manel tanca amb un concert a La Mirona l’estudi clínic Obrir Girona | ACN

Durant tot el concert es va notar un sentiment com l’anterior a la pandèmia, amb ganes de saltar i ballar per part d’un miler de persones entregades i amb ganes de festa. Els fans del grup de Barcelona van agrair la prova que ha dut a terme Blockchain. «Es fa una mica estrany tornar a un concert sense haver d’estar pendent de les distàncies. Estem molt contents d’haver recuperat una mica de normalitat», explicava l’Helena, que va anar a veure els Manel amb en Dídac. Ell treballa en el món cultural i es felicitava de poder donar suport al sector. «Tenim moltes ganes de tornar a gaudir d’aquests moments», va assenyalar.

Malgrat que a dins de la sala no es podia consumir, a fora es va habilitar el bar i els qui ho volien podien anar a prendre alguna cosa a la terrassa de la Mirona.

El concert va servir també donar «una certa esperança» a la sala de concerts La Mirona de Salt. El seu director, Quim Mercè, va explicar que veure el local ple de gent va ser un glopada d’aire i espera que «en breu» es pugui tornar a obrir el sector «encara que sigui amb certes restriccions». Marcé va celebrar poder tornar a obrir La Mirona després d’un any «complicat» per la pandèmia. «Ens hem trobat persones que feia molt de temps que no ens veiem. Aquest és el millor homenatge per a la Cultura», va afirmar.