Som i Abacus s'han fusionat en una nova cooperativa. Així ho han anunciat aquest dijous Som i Abacus a en una piulada a través de Twitter. "Hem aprovat la fusió de les dues organitzacions! Avui neix una nova cooperativa amb la voluntat de defensar la cultura i l'educació, i al servei d’un país i un món millors", han apuntat a les xarxes socials. Així mateix, han destacat que Som ho ha aprovat aquest matí per assemblea i aquesta tarda ha estat el torn d'Abacus.

Abacus cooperativa neix el maig de 1968 com "un projecte de futur, amb una proposta col·lectiva innovadora, singular i transformadora, orientada a l’educació, la cultura i el cooperativisme". La visió d’un grup de mestres, pares i mares, amb l’Associació de Mestres Rosa Sensat, va donar lloc a aquest projecte cooperatiu per facilitar l’accés a productes de qualitat i a bon preu per a l’educació, la cultura i l’esbarjo.

Som* neix l’any 2016 amb "la voluntat d’unir-nos per ser més forts i d’implicar la societat en la construcció d’una indústria cultural sòlida i al servei del país". Abans de ser Som, van ser més de deu anys Grup Cultura 03. Som aglutina destacades marques dedicades a la producció de continguts culturals, editorials i audiovisuals en diferents formats. Entre aquestes hi ha 'Sàpiens’, 'Petit Sàpiens', 'Cuina', 'Receptes by Cuina', 'Descobrir', 'Experiències', Ara Llibres, Amsterdam, La Casa dels Clàssics, Bernat Metge, les capçaleres dels diaris Som, 'Atlas of the Future' i 'Batabat'. Som* té 85 treballadors, dels quals 52 en són socis.