El festival benèfic Girona en Moviment, organitzat per la Fundació Oncolliga Girona i l’Associació Cultural David Rodríguez, tornarà a portar la dansa als escenaris gironins. La cita, que enguany celebrarà la seva tercera edició, serà del 15 al 18 de juliol.

El festival, que recapta fons per a malalts de càncer, reunirà ballarins catalans i internacionals, que participaran al festival de manera altruista.

El director del festival, el ballarí i coreògraf gironí David Rodríguez, s’ha mostrat satisfet de poder aportar “un petit granet de sorra per a visibilitzar la dansa a Girona”, però ha afegit que és més pessimista que mai respecte el futur d’aquesta disciplina “davant el desinterès i desconeixença general de les institucions del país envers la dansa”. “El futur del sector de la dansa a Catalunya és un repte molt gran i difícil”, ha sentenciat aquest matí en roda de premsa.

Els plats forts de l’edició d’enguany seran la gala inaugural “Catalunya dansa contra el càncer”, que se celebrarà el 15 de juliol a l’Auditori de Girona i comptarà amb una vintena de ballarins, amb noms com Ada González, Marc Balló o Virginia Joëlle López. L’espectacle “Comiat en dansa” tancarà el festival el 18 de juliol al Teatre Municipal, amb la participació del Ballet de Barcelona i la companyia de dansa contemporània Eyan Dance Company.

La programació també comptarà amb la projecció al Cinema Truffaut del “Concert ballat pel món postcovid”. Es tracta d’un projecte audiovisual nascut de la col•laboració entre l’orquestra del Conservatori Isaac Albéniz de la Diputació de Girona i ballarins professionals.