Què passaria si les fronteres, en lloc de dividir territoris, fossin un punt d’unió i connexió?

El Festival FotoLimo,que reuneix fotografia i arts visuals, va néixer fa sis anys amb l’objectiu de donar resposta a aquest pregunta. Així, des de la primera edició, les localitats de Portbou i Cèrbere, dos poblets situats a la zona fronterissa entre Catalunya i França, acullen diferents exposicions que s’entrellacen en un mateix fil conductor: la frontera, abordada des del sentit més ampli de la paraula.

Del 17 al 26 de setembre

Enguany, el festival se celebrarà del 17 al 26 de setembre i acollirà artistes com Sanne de Wilde amb L’illa del daltònics; Lourdes Grobet amb Equilibri i resistència - Estret de Bering; o diferents artistes emergents com Giulia Ferrari, Irina Shkoda i Sina Niemeyer, entre d’altres.

A més a més, el programa també compta amb l’exhibició de treballs de residències d’investigació artística en els quals ha participat FotoLimo. Per exemple, el treball de l’artista Viven Ayroles produït pel Memorial del Camp de Rivesaltes el 2019. Un festival que es complementa amb ponències i taules rodones.