El Museu del Joguet de Catalunya, amb seu a Figueres, en col·laboració amb l’associació Amunt i Crits!, ha creat Nannido. La vida en joc, un joc desenvolupat amb voluntat de transformació social, segons informa l’equipament en una nota. Es tracta d’una versió del joc de l’oca, que simbolitza «el recorregut de la vida humana, plena de fortuna i d’entrebancs». Es proposa als jugadors «posar-se en la pell de les persones migrades, recorrent les caselles que simbolitzen els entrebancs i les dificultats que encaren durant el procés de migració, però també les oportunitats que ofereix».

El joc, indicat per a persones a partir de 8 anys, té per objectiu contribuir a «posar en valor tots els orígens i fer més estrets els vincles entre cultures, sensibilitzar i fomentar els valors que contribueixen a reforçar la convivència».

Nannido. La vida en joc estarà disponible a partir del mes d’octubre a la Sala Oberta del Museu del Joguet i les partides seran obertes a tothom. Així mateix, segons el museu, en un futur es preveu oferir l’activitat a centres educatius de Figueres i de la comarca de l’Alt Empordà. Amunt i Crits! Dones Referents Comunitàries de l’Alt Empordà és una associació de Figueres que facilita l’acollida de les persones migrades a la comarca.

Els continguts de Nannido. La vida en joc compta amb les il·lustracions de Maria Triquell i el disseny de Comoyoko.