A pie - Centre Cultural La Mercè (Girona)

Autoria, direcció i dramatúrgia: José Antonio Portillo. Creació sonora i música: Enric Monfort. Veus: Pau Pons i Jesús Muñoz. Espai escènic: José Antonio Portillo. Estructura i mecatrònica: Xavi García. Dibuix i imatge: Carmen Puchol.


Més enllà del teatre, la música i el cinema, dins la programació deTemporada Alta s’hi amaguen petites rareses, a mig camí entre la proposta escènica i la instal·lació artística, que funcionen perquè obren esquerdes entre els gèneres, fugint de delimitacions i etiquetes. Ho fan les instal·lacions sonores de CaboSanRoque o algunes propostes estranyes del Conde de Torrefiel, a les quals s’arriba amb la mateixa curiositat trapella amb la que s’entra a una atracció de fira.

En aquesta edició del festival, una d’aquestes curiositats és A pie: José Antonio Portillo ha instal·lat en una sala de La Mercè un enorme cervell gegant, ple de calaixos que s’obren i tanquen automàticament per mostrar, en poc més de 15 minuts, el caos que hi ha rere una vida i l’aventura que és crear-la (i criar-la). La maternitat i la criança són els eixos centrals de la peça, que treu la fredor de la robòtica que fa funcionar el cervell amb detalls que arrenquen un somriure i sacsegen la memòria. Si tenen sort, a més, Portillo els mostrarà els budells rere aquest cervell, tant o més interessants que el que s’hi veu davant!