El filòsof i assagista madrileny Antonio Escohotado, autor d’Historia general de las drogas i Los enemigos del comercio, va morir ahir a Eivissa als 80 anys, segons va confirmar la seva família. «Descanso en pau abrigallat per la meva família», resa el missatge a Twitter de l’usuari a nom del pensador, que residia a l’illa balear afligit de càncer. Segons el propi Escohotado, l’estiu de 2020 ja es va traslladar a la seva casa d’Eivissa per a «passar els seus últims dies» i dissabte va ingressar a la Policlínica La nostra Senyora del Rosari. Una persona del seu entorn ha confirmat que la seva voluntat era ser enterrat a Santa Agnès de Corona (Sant Antoni).

Sociòleg, assagista i filòsof, va ser professor de Filosofia del Dret i Sociologia a la UNED fins que es va jubilar el 2013, i com a escriptor va publicar una vintena d’obres sobre temes diversos, des de la història del consum de les drogues a l’evolució del comunisme o la moral i els usos sexuals.

Traductor de grans figures intel·lectuals com Newton, Hobbes o Bakunin, també va ser articulista freqüent en diferents publicacions periòdiques. Així mateix, va aconseguir una gran notorietat pública per la seva posició antiprohibicionista del consum de drogues. Diferents personalitats del món cultural, artístic i polític van lamentar públicament la seva pèrdua.