Jamie Cullum, Nathy Peluso i Simple Minds i Joan Manuel Serrat en les seves gires de comiat dels escenaris són alguns dels artistes que passaran pel festival de la Porta Ferrada de Sant Feliu de Guíxols, que l’any vinent arribarà a la seixantena edició. El degà dels festivals d’estiu de Catalunya ha anunciat ja un primer tastet de la programació del 2022, que inclou també artistes com Kings of Convenience, Sopa de Cabra, Kool & The Gang o Nil Moliner.

El certamen ganxó recupera així alguns dels noms que no van poder actuar a Sant Feliu en les dues edicions afectades per la pandèmia, com Jamie Cullum (15 de juliol), Simple Minds (23 de juliol) i Kool & The Gang (13 d’agost), que ja estaven inclosos en la programació del 2020 i, després de ser ajornats fins al 2021 van caure també de la cita de l’estiu passat.

Una de les noves incorporacions és el retorn de la brasilera Marisa Monte, que actuarà el 2 de juliol al Guíxols Arena o Leon Bridges (8 de juliol). També el duet escandinau Kings of Convenience, anunciat fa unes setmanes a través de les xarxes socials del festival (15 de juliol). 

Entre les cites més destacades hi ha dues gires de comiat, la dels britànics Simple Minds, que commemoren quatre dècades en actiu, i la de Joan Manuel Serrat (5 d’agost), que amb un tour internacional durant tot el 2022 diu adeu als escenaris, i que també passarà pel festival de Peralada el 16 de juliol.

També passaran per l’antic camp de futbol de Vilartagues Sopa de Cabra (5 d’agost), Nil Moliner (18 d’agost) o la cantant Nathy Peluso (17 d’agost).

Tots aquests artistes actuaran al Guíxols Arena, que abans de la pandèmia es destinava només als concerts de gran format. L’escenari de Vilartagues, però, ha acollit el festival guixolenc en les dues darreres edicions, perquè permet garantir els protocols de seguretat amb més facilitat que l’Espai Port. 

Les entrades es posen a la venda aquest dimarts a les 12 del migdia.