Figueres estrenarà al març un nou festival dedicat a la novel·la i la crònica negra, Ceba Negra. La cita portarà a la capital de l’Alt Empordà periodistes i escriptors dedicats al gènere per participar en taules rodones, presentacions o conferències el primer cap de setmana de març. També s’hi homenatjarà el forense Narcís Bardalet, que rebrà la Fulla Negra.

Entre els primers noms confirmats hi ha les periodistes Anna Punsí i Tura Soler, que ha escrit El pantà maleït: les morts de Susqueda; el periodista Toni Muñoz, autor del llibre Solo tu me tendrás sobre el crim de la guàrdia urbana i l'autora del podcast criminopatia Lara Tisca.

El festival es realitzarà en diferents espais de la ciutat, com l’Auditori Caputxins, i s’hi tractaran temes com l'evolució del periodisme de crònica negra, la comunicació del true crime i l'explosió del gènere recentment.

També es realitzarà en directe el podcast La nit més fosca, entre altres activitats, segons ha avançat l’organització, que preveu anunciar més participants en les properes setmanes.

Ceba Negra està organitzat per l’Ajuntament de Figueres i l’associació Acocollona’t. Compta amb el suport de l’activista cultural empordanès Jacint Casademont, la llibreria Bookman i el periodista de Ràdio Vilafant Xavi Gorro.