Mishima, Miqui Puig o Delafé en acústic s’incorporen al cartell de la segona edició del festival Istiu, que se celebrarà a Castelló d’Empúries i Empuriabrava del 4 al 10 de juliol. Després d’avançar noms com Ferran Palau, Obeses o El Pot Petit, el certamen ha tancat el cartell amb artistes com The Sey Sisters, El Pony Pisador o el compositor i pianista Albert Guinovart, que oferirà un concert únic per repassar la seva llarga carrera artística.

Així, s’han previst una quinzena de concerts gratuïts o a preus d’entre 5 i 15 euros tant al nucli antic de Castelló com a Empuriabrava. S’incorpora com a escenari l’Hort del Convent de Santa Clara, espai on Miqui Puig oferirà una doble actuació: al vespre estrenarà el seu nou treball, titulat Miqui Puig cant vol.7, i a la matinada hi protagonitzarà una sessió de DJ.

Mishima presentarà el seu nou disc, cinc anys després de la publicació d’Ara i res i també hi actuaran amb nou disc El Pony Pisador o Obeses, que inaugurarà el festival amb el Cor Obeses. Ferran Palau, que enguany celebra deu anys dalt dels escenaris, serà a l’Istiu amb Parc i Joia, els dos nous discos que va publicar l’any passat, i Guillem Roma ho farà amb Kiribati. 

El cap de cartell de la segona edició del festival serà el compositor i pianista Albert Guinovart, que repassarà la seva carrera en solitari al piano i acompanyat de la cantant Elena Gadel, del tenor Miquel Cobos o del Guinovart String Quartet, alternant la música clàssica amb les seves composicions per a musicals com Mar i cel, Flor de nit o Paradís. 

Completen la programació The Sey Sisters; Delafé i l’empordanès Joanjo Bosk, que torna als escenaris per commemorar els deu anys de Cançó per Elna.

Pel que fa a les veus emergents, hi ha previstos els concerts d’Alex Dee i de la castellonina Aria.

Pendents d'ampliar l'aforament

Pel que fa a la programació familiar, el festival ja va anunciar el concert d'El Pot Petit, dins la seva gira Vull cantar i vull ballar. Les entrades per aquesta actuació, que es van posar a la venda a principis del mes passat, estan exhaurides. L’organització té previst un aforament de 1.500 persones a peu dret però de moment només n'ha posat a la venda la meitat, per si finalment el concert s’ha de celebrar amb el públic assegut.

L'organització ha obert una llista d'espera i setmanes abans del concert decidirà si amplia l'aforament fins als 1.500 espectadors.