L’entrega del premi Empordà de Novel·la a Pilar Francès al castell de Calonge va servir ahir per escalfar motors de cara a la celebració de la primera diada del municipi com a poble de llibres. Francès, de Sant Feliu de Guíxols, va guanyar el premi amb Tot passa dues vegades, obra escollida entre les 109 que s’han presentat a la convocatòria d’enguany, la primera que organitza el Consell Comarcal del Baix Empordà.

Calonge viu el seu primer Sant Jordi des de l’arribada al poble de set noves llibreries amb una programació especial que va començar dijous i s’allargarà fins diumenge.

Ahir, en la vigília de Sant Jordi, el castell calongí també va acollir El vi en vers, un recital poètic amb degustació de vi a càrrec del poeta Enric Casasses, mentre que la biblioteca Pere Caner va ser l’escenari d’una trobada entre les col·lectivitats francòfones del Baix Empordà i l’escriptora Lydie Salvayre.

Activitas tot el dia

El dia gran de la celebració de Sant Jordi, però, serà lògicament avui, amb musica itinerant, partides d’escacs, conferències, i taules rodones, signatures d’autors, una cercavila o un espectacle de circ i dansa.

A més, hi haurà parades de llibres i roses al nucli antic, un mural per deixar missatges a la plaça de la Doma o menús literaris als restaurants de Calonge i de Sant Antoni.